Zelfgemaakt ijs in Ransdorp

Een zoete bestemming voor Waterlandse wandelaars en fietsers: patissier Kevin van Velthoven heeft de deuren geopend in Ransdorp.

Voor het niet al te grote horeca-aanbod in Waterland is het een aanwinst. Patisserie Kevin van Velthoven serveert koffie, thee en frisdrank, met desgewenst zelfgemaakt gebak of ijs, en met uitzicht over het weiland.

Toen Kevin zijn baan in de financiële wereld kwijtraakte, stond hij op een kruispunt. Koken en bakken was een grote hobby. Hij deed onder meer een cursus bij Meester Patissier Robert van Beckhoven. Kon hij hier niet mee verder? Het huis van zijn schoonvader aan de Dorpsweg in Ransdorp bood uitkomst.

Vorig jaar gingen de deuren open. Kevin staat in zijn bakkerij waar hij cheesecake’s, macarons, petit fours, quiches en meer lekkers bakt, en intussen vermoeide wandelaars en fietsers koffie en thee serveert. Met een zelfgemaakte bonbon erbij, kom je extra snel op krachten. Handgemaakt ijs krijgt je ook wel weer op gang!

Het wordt nog lastig om op gewicht te blijven bij het wandelen en fietsen in Waterland…

Patisserie Kevin van Velthoven is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 16 u. geopend. Meer informatie vind je hier.